Verdient uw mede-eigendom in Brussel het om energiezuiniger te worden?

Kan u wat hulp gebruiken bij de verschillende stappen van uw renovatie, van de audit tot de uitvoering van de werken, met inbegrip van de financiering? Mist u objectieve en kwantitatieve doelstellingen voor het beslissingsproces?

easyCOPRO biedt hulp aan de Brusselse mede-eigendommen om renovaties op te starten.

 

Hoe kan easyCOPRO u helpen?

Door het aanbieden van:

  • een volledige formule, van de technische studie tot de energiebesparing;
  • een innovatieve financiering van de werken door een burgercoöperatie;
  • ondersteuning en bijstand in de besluitvorming van de algemene vergadering;
  • het gebruik van een energieprestatiecontract en de opvolging van de reële besparing;
  • korte voorzieningsketens : lokale arbeidskrachten en een burgerinvestering waaraan de mede-eigenaars kunnen deelnemen.

Hoe de renovatiewerken financieren?

easyCOPRO doet beroep op een innovatief financieringsmechanisme, gedragen door de burgercoöperatie Energiris, om het energiezuinig maken van  residentiële gebouwen versneld uit te voeren. De terugbetaling is gedekt door regionale subsidies, onder meer groenestroomcertificaten, en de eigenlijke energiebesparing naar aanleiding van de renovatie.

easyCOPRO, een Brussels project ondersteund door Europa

Het verminderen van het totale energieverbruik van het Brusselse Gewest vergt een energetische renovatie van de meeste gebouwen, die deel uitmaken van dit stedelijk netwerk. In Brussel zijn 9 op 10 woningen meer dan 20 jaar oud en de mede-eigendommen vertegenwoordigen meer dan de helft van de 500.000 woningen op het Brusselse grondgebied.

easyCOPRO, ondersteund door Europa, is een vierjarig project dat wordt ontwikkeld met als doel om energie-efficiënte projecten in Brusselse mede-eigendommen aan te moedigen en te bevorderen.

Opgestart door verschillende actieve actoren in het Brusselse Gewest, verenigt easyCOPRO de burgercoöperatie ENERGIRIS, de derde-partij investeerder EasyCogen, het gespecialiseerde studiebureau Ph. Deplasse & associés en Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor Milieu en Energie.

easyCOPRO, een pilootproject voor mede-eigendommen

Met de ervaring van de mede-eigendommen die aan het project zullen deelnemen, engageert easyCOPRO zich om de resultaten van de verschillende projecten van energetische renovatie gratis te delen. Deze terbeschikkingstelling van de gebruikte methodologie evenals een aantal gestandaardiseerde tools, heeft als doel de uitvoering van renovatiewerken voor alle mede-eigendommen, die zich hiervoor in de toekomst wensen te engageren ,  te vergemakkelijken. Ze heeft ook als doel om de initiatieven te vermenigvuldigen en om de projecten bekend te maken bij de actoren van de vastgoedsector : gebouwensyndicus, ontwikkelaars, derde-partij investeerders, installateurs, enz.

Goede redenen om deel te nemen aan het easyCOPRO-project:

  • het verbeteren van de energieprestaties, het comfort alsook de levenskwaliteit in uw gebouw ;
  • het uitvoeren van omvangrijke energetische renovatiewerken dankzij energiebesparing ;
  • deelnemen aan een democratisch, participatief en burgermodel ;
  • het bevorderen van korte investerings-, werk- en onderhoudsketens.